Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Forty-Six & 2

Αρχικά, θέλω να κάνω μια εξομολόγηση. Ποτέ δεν συμπάθησα την Βιολογία σαν μάθημα. Το έβρισκα πάντα περίπλοκο χωρίς λόγο, γεμάτο ανούσιες πληροφορίες που πρέπει να απομνημονεύονται χωρίς καν να καταλαβαίνουμε τι είναι αυτά που διαβάζουμε. Πρόσφατα η γνώμη μου άλλαξε...Κάνοντας για ενάμιση περίπου χρόνο σε αρκετό βάθος την Βιολογία της 3ης Λυκείου, έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ πόσο λάθος έκανα. Δεν έχει αναρωτηθεί κανείς σας ποτέ πως λειτουργεί αυτό το πολύπλοκο πράγμα που λέγεται ανθρώπινος οργανισμός; Μέσα μας συμβαίνουν τόσες πολύπλοκες διαδικασίες που σε κάνουν να ζαλίζεσαι και μόνο που το σκέφτεσαι. Και με την Γενετική Μηχανική όλες αυτές οι διαδικασίες εκμεταλλεύονται κατάλληλα για το καλό της ανθρωπότητας. Αυτό το σχολικό βιβλίο ακουμπά μόνο την επιφάνεια όλων αυτών των θεμάτων... Ειλικρινά, φοβάμαι να σκεφτώ τι περισσότερο μπορεί να υπάρχει σε αυτή την θαυμαστή επιστήμη που εμείς οι απλοί μαθητές δεν μπορούμε καν να φανταστούμε. Τι θαυμαστή που είναι η ζωή...

8 σχόλια:

Dreamkira είπε...

Έτσι είναι. Οι ανθρώπινες γνώσεις συνεχώς αυξάνονται με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να μάθουμε όλα τούτα τα φοβερά πράγματα. Και φαντάσου πόσα υπάρχουν που δεν θα κατανοήσουμε ποτέ!

Doppelganger είπε...

Yay, blog o kinneas. Ναι η Βιολογια ειναι τρομερο μαθημα, αν και βαρετο να το μαθαινεις απ'εξω ακριβως κτλ για αν το γραψεις στις πανελλαδικες.

Ανώνυμος είπε...

viologia kai prasinaloga. Mathimatiqua re! ekei einai krimeni i Alithia.







..kai merikes alles akomi.

Ανώνυμος είπε...

ego simfono me ton Sindar.

Dreamkira είπε...

Ο _Lloyd πάντα γράφει με ελληνικά, τρισάθλιε Μανοειδή σπάμερ.

Ανώνυμος είπε...

Den to egrapsa ego, vlaka.Kakie. :[

Ανώνυμος είπε...

oute go.

Ανώνυμος είπε...

komenesai alla pxios allos tha tografe ektos apton lloyd?